Nem pihentek a szikracsapók Somogyban. A korai, tavaszias időjárás kedvezett a vegetációtüzeknek, szinte valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltó egység bevetésére szükség volt a hétvégén.

Eltömődött kémények és kidőlt fák is munkát adtak a tűzoltóknak az elmúlt napokban, ugyanakkor a mentőszolgálat munkatársainak is több esetben segítettek a megye tűzoltó egységei. A legtöbb esetben azonban a lángra kapott aljnövényzet miatt riasztották a tűzoltókat Somogyban.

Kőröshegyen villanyoszlopnak ütközött egy személyautó, amelyben hárman utaztak. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A mentők kórházba szállították a sérülteket.

Kadarkúton, Nagybajomnál, Kaposvár Nádasdi utcájában, Igalban és Büssüben több helyszínen is lángra kapott egy-egy elhanyagolt, bozótos, gazos terület. A büssüi temető mellett mintegy két hektáros területen, Nagyberény külterületén egy hektáron kapott lángra az avar. Utóbbi helyszínen a tűz pincéket, megművelt szőlőket veszélyeztetett.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Enying külterületén egy 15 hektáros terület égett le. A nádasban felcsapó lángok oltását nehezítette az erős szél. A terület nagysága, valamint a több irányból történő tűzoltás miatt indokolttá vált további erők bevetése, ezért a siófoki hivatásos tűzoltók munkáját segítve, a balatonfűzfői tűzoltókat, valamint a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre riasztották.

Címkék: hétvége, tűz, katasztrófavédelem, somogy megye, kék hírek