A törökkoppányi posta épületében felcsapó lángokat kellett megfékeznie az éves minősítő gyakorlat feltételezése szerint Törökkoppány, Szorosad, Kára, Községek Közös Tűzoltó Egyesületének. A gyakorlat sikeres végrehajtásával az önkéntes tűzoltók további egy évre magukénak tudhatják a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

A gyakorlat feltételezése szerint: a törökkoppányi postán tűz keletkezett, az épület füsttel telítődött. A dolgozók a tűz észlelését követően azonnal a szabadba menekültek, ám a létszámellenőrzéskor egy embert nem találtak. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az épületet, majd légzőkészülék használatával átvizsgáltak minden helyiséget, míg megtalálták és kimentették a sérültet. Eközben vízsugarakat szereltek a tűzzel érintett iroda oltására és két oldalról támadva eloltották az imitált tüzet.

A gyakorlat értékelése során elhangzott: a tűzoltásvezető kiválóan irányította a beavatkozó egységeket, megfelelően alkalmazták a rendelkezésre álló eszközöket. Az önkéntesek a szakma szabályainak megfelelően hajtották végre a felderítést, az életmentést és a tűzoltást, így a továbbiakban is bevethetők önállóan Törökkoppány és a környező települések védelmére.

(a somogyi katasztrófavédők felvételei)

Címkék: Törökkoppány, önkéntes, gyakorlat, tűzoltó, kék hírek