A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság célja a balesetveszélyes közlekedési jogsértések elleni hatékonyabb fellépés. Mindenki találkozott már olyan autóssal vagy motorossal, aki a sávok között cikázva, mások elé irányjelző nélkül bevágva, fél kézzel mobiltelefont tartva, esetleg piros lámpánál áthajtva okozott balesetveszélyes szituációt.

Az első ijedtséget követően többségünkben ilyenkor merül fel – gyakran válogatott szitkok közepette – hol van most egy rendőr?!

Az egyértelmű rendőri jelzettel ellátott járművekkel a hasonló, mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból: a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza a civil és a megkülönböztetett jelzéssel ellátott (jelzetes) szolgálati gépjárműveket.

A kaposvári rendőrök csütörtökön a 67-es számú főútvonalon ellenőrizték civil szolgálati gépkocsival a szabálytalanul közlekedő járműveket, amelynek során több esetben indítottak közigazgatási eljárást tilos jelzésen való áthaladás miatt.

Címkék: lámpa, piros, 67-es, kék hírek