Az igali önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület is teljesítette ma az önállóan beavatkozó minősítés megszerzéséhez szükséges „vizsgafeladatokat”. Immáron minden feltétel adott ahhoz, hogy az egyesület tűzoltói önállóan is beavatkozzanak a környező településeken.

A rendszerbe állító gyakorlat feltételezése szerint az igali Arany János Művelődési Ház számítógépekkel felszerelt közösségi helyiségében keletkezett tűz. Az épületet egy ember kivételével mindenki elhagyta. A füst gyorsan átterjedt a szomszédos termekre. A fojtogató füst hatására a bennrekedt személy eszméletét vesztette.

A helyi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, ahol már dőlt ki a füst az ablakokon. A kárhelyparancsnok a létszámellenőrzést végző gondnoktól információkat gyűjtött, majd megkezdték az épület felderítését. Az egység minden helyiséget alaposan átvizsgált. A „füst határon” már kötelező volt a légzőkészülék használata. Az ájult sérültet rövid idő alatt megtalálták, ketten megragadták és kihozták a művelődési házból.

A minősítés értékelése során elhangzott: a parancsnok kiválóan irányította a beavatkozó egységet, az önkéntesek pedig példaértékű együttműködésről tettek tanúbizonyságot. Így a tervek szerint március elsejétől a hivatásos tűzoltók nélkül is beavatkozhatnak főként szabadtéri tüzek és viharkárok felszámolásában Igal, Ráksi, Kazsok, Bonnya, Kisbárapáti és Fiad településeken.

Címkék: polgárőr, önkéntes, Igal, tűzoltó, kék hírek