A Nagyatádi Járásbíróság 6 év 6 hónap börtönbüntetésre, 7 évi közügyektõl eltiltásra és 7 év közúti jármûvezetéstől eltiltásra ítélt egy 37 éves férfit.

A vádlott 2018. május 17-én Lábodon a tulajdonos beleegyezése és érvényes gépjárművezetői engedély nélkül egy csárda előtt parkoló gépjárművet elvitt azért, hogy azzal hazamenjen. A járművel a megengedett sebességet jelentősen túllépve közlekedett, és ittassága miatt nem észlelte, hogy az úttest szélén gyalogosok haladnak, akik közül egy fiatal fiút elgázolt. A férfi a baleset helyszínén nem állt meg, a gépkocsival tovább hajtott, majd az út szélére leállította, hazament és lefeküdt aludni. A sértett néhány nappal később a kórházban életét veszítette.

A Nagyatádi Járásbíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett jármûvezetés bûntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt állapította meg a vádlott bűnösségét.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a szabadságvesztés, illetve közügyektől eltiltás tartamának felemelése végett fellebbezést jelentett be, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási idõt kért. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

Címkék: gázol, részeg, halálos, lop, kék hírek