A Siófoki Járási Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatti vádemelése alapján a Siófoki Járásbírság előkészítő ülésen 12 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt a 33 éves férfit, aki ittas állapotban, éjjel, egy késsel fenyegetve kényszerített egy 15 éves lányt szexuális cselekmény elvégzésére.

Az eljárás alatt letartóztatásban lévő, nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény miatt korábban már két alkalommal elítélt vádlott az előkészítő ülésen ugyan beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet enyhítő körülményként értékelt a bíróság, azonban a férfi erőszakos többszörös visszaesői minősége miatt az irányadó büntetési tételkeret 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés volt. A vádlottat a bíróság emellett 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint az egyik korábbi elítéléséből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés miatt jelentettek be fellebbezést. A Kaposvári Törvényszék 2019. február 4. napján megtartott nyilvános ülésén azonban az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Címkék: ítélet, erőszak, visszaeső, szexuális, kék hírek