Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. január 7-én 1 óra körül egy férfi tett bejelentést arról, hogy Siófokon, a Május 1. utcában egy tehergépkocsi üzemanyagtartályából gázolajat loptak.

A járőrök az adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül Balatonszabadiban ellenőriztek egy személygépjárművet. Az ellenőrzés során az egyenruhások a gépjármű két utasának ruházatán gázolajfoltokat észleltek, ezért a siófoki és a balatonszabadi lakosokat elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók mindkettőjüket lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 21 éves és 23 éves férfiak vallomásaikban több korábban elkövetett bűncselekményt is elismertek, amelyek alkalmával több száz liter gázolajat tulajdonítottak el.

A Siófoki Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Címkék: üzemanyag, Balaton, gázolaj, lop, tolvaj, kék hírek