A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség két alkalommal is lopások miatt állította bíróság elé azt a 41 éves kaposvári férfit, akit egy héten belül kétszer fogtak el és vettek őrizetbe a kaposvári rendőrök.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2019. január 19. napján egy kaposvári áruházból lopott el egy üveg értékes szeszes italt úgy, hogy az üvegen lévő áruvédelmi eszközt lekaparta. Az áruház biztonsági szolgálata azonban résen volt, így értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetéstől számított 3 napon belül, még az őrizet tartama alatt bíróság elé állította a férfit, akit a Kaposvári Járásbíróság 40 nap elzárásra ítélt. Az ügyészség az ítélettel szemben elsősorban súlyosításért fellebbezett.

Alig telt el azonban egy hét és a férfi újra lopott. Ekkor a mélygarázson keresztül szökött be egy Zárda utcai társasház belső udvarra, ahol két üveg pezsgőt vett magához az egyik lakás ajtaja elől. A sértett azonban látta a helyszínről futva menekülő vádlott cselekményét, akit egészen a Kossuth térig üldözött, majd ott a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, akit az ügyészség az őrizet alatt ismételten gyorsított eljárásban állított bíróság elé. A Kaposvári Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 80 nap elzárást szabott ki.

Címkék: visszeső, ital, tolvaj, lop, kék hírek