A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki röviddel egymás után két alkalommal is Kaposvár belvárosában lopott.

A vádlott 2018 júniusában az éjszaki órákban egy közterületi kerékpártárolóból lopott el egy 40 ezer forint értékű kerékpárt, úgy, hogy a nála lévő késsel és kalapáccsal a kerékpárzárt szétverte. A biciklit az I. rendű vádlott később pár ezer forintért adta el.

Egy másik alkalommal egy forgalmas utcán sétáló gyanútlan nő nadrágjának hátsó zsebéből emelte ki 53 ezer forint értékű mobiltelefonját. A lopást a sértett észlelte, a vádlott egészen a távolsági buszpályaudvarig üldözte, ott azonban szem elől tévesztette. A telefon azonban nem volt sokáig az elkövetőnél, mivel azt még aznap ismerőse segítségével - aki tudott arról, hogy a telefonlopásból származik - egy mobilszaküzletében 14 ezer forintért értékesítette.

A bűncselekmény felderítését megkönnyítették a közterületi kamerák felvételei.

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti, az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság - amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri - 3 év 5 hónap tartamú fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetést szabjon ki.

Címkék: visszaeső, térfigyelő, kamera, tolvaj, lop, kék hírek