A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy letartóztatásban lévő 23 éves férfit és 18 éves élettársát.

A vádlottak megállapodtak abban, hogy a II. rendű vádlott alkalmi szexpartnerétől akár erőszakot is alkalmazva pénzt szereznek. A nő tavaly december 23-án az esti órákban találkozott is a sértettel, akinek a kocsijában egy, az M7-es autópálya mellett félreeső helyen pénzért nemi aktusra került sor, majd a sértett a II. rendű vádlottat vacsorázni és moziba vitte.

A sértettel töltött idő alatt a lány végig telefonon keresztül tartotta a kapcsolatot társával, akinek jelezte, hogy a sértettnél körülbelül 60 ezer forint készpénz van, így „le lehet húzni”. Mozi után a sértett a II. rendű vádlottat haza szállította, kérésére azonban a lakóházaktól kissé távolabb állt meg, ahol kis idő múlva megjelent az I. rendű vádlott is. Az I. rendű vádlott ekkor kérdőre vonta a sértettet, hogy mennyiért vitte el a II. rendű vádlottat, majd felszólította, hogy a nála lévő összes pénzt adja át, mert ha nem teszi, a helyszínre hívja a lány futtatóját, illetve szétveri a fejét. Fenyegetésének nyomatékot adva az I. rendű vádlott arcon is ütötte a sértettet, aki félelmében 67 ezer forint készpénzt adott át.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően szabadságvesztés büntetést szabott ki a vádlottakkal szemben, az I. rendű vádlottat három és fél év, míg a II. rendű vádlottat három év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet azonban nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért és más minősítés megállapítása miatt fellebbeztek. Az I. fokú bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

Címkék: szexpartner, rabol, élettárs, kék hírek