A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy büntetett előéletű siófoki férfi ellen, aki szerszámgépeket lopott egy építési területről.

A 29 éves vádlott 2017 decemberében töltötte ki a korábban lopás miatt kapott 4 év 6 hónapos börtönbüntetését, ennek ellenére 2018 decemberében újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el, amikor gépkocsijával egy siófoki építési területhez hajtott és ott az egyik konténerből láncfűrészt, gyorsvágót, vésőgépet, valamint benzint emelt el több mint százezer forint értékben.

A férfit a lopást követően pár nappal a rendőrök megtalálták és őrizetbe vették, majd ügyészségi indítványra a bíróság elrendelte letartóztatását.

A Siófoki Járási Ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította bíróság elé, akit a Siófoki Járásbíróság, mint különös visszaesőt 1 évi börtönbüntetésre és 2 évi közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség a kiszabott börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mértékének felemelése végett, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címkék: gyorsvágó, vésőgép, láncfűrész, építkezés, ítélet, lop, benzin, tolvaj, kék hírek