A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más vagyon elleni bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a komoly bűnözői múlttal rendelkező testvérpárral szemben, melynek idősebb tagja rövid időn belül három alkalommal is lopott Kaposváron.

Az idősebb testvér 2018 augusztusában az egyik kaposvári ipartelepen járt, amikor belopakodott az egyik ott működő cég őrizetlenül hagyott irodájába, ahol magához vette az egyik dolgozó pénztárcáját, melyben a sértett személyi okmányain felül készpénz és bankkártya is volt.

Az eset másnapján az I. rendű vádlott felkereste testvérét, aki ekkor egy munkásszállón lakott. Tőle tudta meg, hogy az egyik környékbeli építkezés vezetője rendszeresen nagyobb összegű készpénzt tart a gépkocsijában, ezért közösen elhatározták, hogy a munkásszálló udvarán parkoló autót fel fogják törni.

A bűncselekményre igyekeztek alaposan felkészülni, a II. rendű vádlott még arra is figyelt, hogy megrongálja azt a biztonsági kamerát, ami a parkolóban történteket rögzíti. Miután ezzel végeztek, az I. rendű vádlott egy kemény tárggyal betörte a sértett gépkocsijának oldalablakát és kivette a sértett pénztárcáját, melyben ekkor a várakozásokkal ellentétben mindössze 25 ezer forint készpénz volt, mivel a sértett éppen ekkor nem tartott magánál nagyobb összeget.

A vádlottak rövid időn belül a nyomozó hatóság látókörébe kerültek, az ügyészség indítványa alapján a bíróság a II. rendű vádlott bűnügyi felügyeletét is elrendelte, ezért az I. rendű vádlott egészen novemberig várt az újabb bűncselekmény elkövetésével. Ekkor a Fő utcán kerékpározás közben felfigyelt arra, hogy az egyik ott dolgozó munkásokat szállító kisbusz ajtaja nyitva van, ezért az egyik hátizsákból 320 ezer forint készpénzt lopott el. Röviddel az eset után azonban a kaposvári rendőrök elfogták az I. rendű vádlottat, akit az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott, míg testvére ezzel egyidőben megkezdte egy korábbi börtönbüntetése letöltését.

Az ügyészség a visszaeső I. rendű, illetve a többszörös és különös visszaesőnek minősülő II. rendű vádlottal szemben egyaránt börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerésük esetén annak tartamát a bíróság 2 év 4 hónapban, illetve 1 év 7 hónapban határozza meg.

Címkék: feltör, lop, építkezés, tolvaj, kék hírek