Szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség egy fiatalkorú fiúval szemben, aki interneten feladott valótlan hirdetéseivel 21 sértettet csapott be.

A bűncselekmények elkövetése alatt a 16. életévét betöltő vádlott – aki rendezett lakhatási körülmények között élt - általános iskolai tanulmányait megszakította, dolgozni sem ment el, hanem 2017 augusztusától 2017 novemberéig az egyik internetes apróhirdetési weboldalon különböző mobiltelefonokat, hangfalakat és motorfűrészeket kínált eladásra úgy, hogy azokkal nem rendelkezett, de a hitelesség kedvéért a termékekről pontos leírást adott, illetve fényképeket is csatolt. A hirdetéseket a vádlott nem a saját nevében adta fel, az elérhetőségként megadott telefonszám és bankszámlaszám sem az övé volt.

A vádlott hirdetéseire 21-en jelentkeztek, akik közül többen a vételár egy részét - de volt olyan, aki az egész összeget - előre átutalták a vádlott által megadott bankszámlára, azonban a vádlottnak a hirdetett termékeket nem állt szándékában megküldeni és a megtévesztett sértettek számára elérhetetlenné vált.

A fiatalkorú vádlott a csalásokból több mint 300 ezer forintra tett szert, amit el is költött.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását.

Címkék: hirdetés, internet, csal, kék hírek