A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben, aki bizalmukkal visszaélve két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot károsított meg.

A 42 éves vádlott 2017 év nyarán ismerkedett meg a sértettekkel, akik közül az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg az időközben elhunyt középkorú asszonnyal egy ingatlanügylet során került kapcsolatba.

A vádlott mindkét sértett bizalmába férkőzött, folyamatosan kereste őket és tőlük különböző indokokkal - gyerekeinek ruhára, ételre, számlákra - pénzt kért kölcsön, az idős korú sértettel hitelt vetetett fel, ékszereit kérte el átmeneti pénzzavarra hivatkozva, valamint a sértettekkel internet előfizetést is kötettett. A vádlott a sértetteket azzal hitegette, hogy valamennyi tartozását megadja, azonban erre se szándéka, se lehetősége nem volt, a pénzkölcsönöket és a hitelkeretet felélte, az ékszereket zálogba adta, az internetszolgáltatást használta, de a számlákat nem fizette.

A vádlott az általa elkövetett bűncselekményekkel több mint 750 ezer forint kárt okozott. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

Címkék: szélhámos, csal, börtön, pénz, hitel, kék hírek