Még október végén történt az a tűzeset Kaposváron, a Csokonai Vitéz Mihály utcában, melyben két ember életét vesztette. Akkor az égő lakás erkélyéről a város hivatásos tűzoltói egy embert lemenekítettek, azonban az ingatlanban tartózkodó két másik személyen már nem lehetett segíteni.

A ház lakóitól megtudtuk, hogy a kiégett lakásba két héttel a tragédia előtt költözött be egy anyuka az egyetemista korú lányával. A tragédia éjjelén a lakásban tartózkodott a lány barátja, aki később értesítette a tűzről a hatóságokat és egyedül neki sikerült kimenekülnie az erkélyre a lángok elől.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A borsonline.hu most azt írja, hogy a rendőrség első körben még kizárta, hogy szándékosan okozta valaki a tüzet, közigazgatási eljárásban vizsgálták a szörnyűséget. A környékbeliek a Borsnak akkor azt mondták, egy égve felejtett teamécses okozhatta a tüzet, ugyanakkor sok furcsaság volt az eset körül. Például az, hogy állítólag több tűzfészket is találtak a lakásban, ez pedig mindenképpen szándékosságra utal.

A Somogy megyei katasztrófavédelem szóvivője most azt közölte a lappal, hogy a tűzvizsgálat lezárult és a dokumentációt elküldték a rendőrségnek. A megyei rendőr-főkapitányság ezzel együtt megerősítette: a tűzvizsgálat eredményére tekintettel már büntetőeljárásban vizsgálják az ügyet. Vagyis a rendőrök szerint bizonyosan gyújtogatás történhetett.

Az egyik szomszéd a Borsnak elmondta, a tragédia óta újra kihallgatták a lakókat a rendőrök.

- Sokan nem értik a környéken, miért nem oltották el a feldőlt gyertyát? A másik szobában lévő fiatal izraeli férfi kimenekülhetett volna a füst elől az ajtón is, akkor miért ment az erkélyre? Ő hogy úszta meg gyakorlatilag sértetlenül? - teszik fel a kérdéseket.

Az oldal szerint a megmenekült férfi Izraelből utazott Kaposvárra, korábban még Németországban ismerkedett meg az egyetemista lánnyal. Nagyjából három hetet éltek együtt a lakásban a tragédia előtt.

A férfi a tűz után rövid ideig kórházban volt, majd elhagyta Magyarországot.

Címkék: gyújtogatás, lakástűz, halál, kaposvár, kék hírek