A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, lopás bűntette miatt emelt vádat azzal két olasz és egy marokkói állampolgárságú férfival szemben, akik egy nyári könnyűzenei fesztiválon loptak el egy értékes aranyékszert, de a szemtanúk segítségével sikerült a rendőröknek gyorsan elfogni őket.

Az Olaszországban élő vádlottak 2017 nyarán azzal a céllal érkeztek a Balatonhoz, hogy részt vegyenek egy könnyűzenei fesztiválon. A vádlottak itt-tartózkodásuk alatt felfigyeltek arra, hogy a koncertek forgatagában több fesztiválozó értékes ékszereket visel magán. Ekkor tűnt fel nekik a nagyszínpad előtt szórakozó sértett is, aki egy míves 309.000,- Ft értékű aranyláncot és egy arra felfűzött 85.000,-Ft-ot érő medált hordott a nyakában.

A vádlottak ezután a sértett közelébe mentek, majd a marokkói elkövető letépte a sértett nyakából az ékszert, míg másik két társa figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. A lopást azonban látta két belga fesztiválozó is, akik megpróbálták az elkövetőt a helyszínen visszatartani. A sértett segítségére siető férfiakkal való dulakodás során a vádlottnak ugyan sikerült elfutnia, de az aranyláncot a földre ejtette, így a sértett kára részben megtérült.

A belga férfiak ezután megkísérelték üldözni a menekülő vádlottat, de az őt segítő másik két elkövető elállta az útjukat. A fesztivál biztonsági szolgálata azonban a személyleírás alapján az elkövetőket azonosítani tudta, őket elfogták és a siófoki rendőröknek átadták, akik mindhármukat őrizetbe vették.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Címkék: nyaklánc, balaton sound, lopás, kék hírek