A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat azzal fiatalkorú testvérpárral szemben, akik hónapon keresztül számos bolti lopást követtek el Kaposváron.

A két testvér közül a 15 éves lány követte el a bűncselekmények többségét, 16 éves bátyja csak alkalomszerűen kapcsolódott be a lopássorozatba. A fiatalkorú lány 2017 szeptembere és 2018 júniusa között összesen tizenötször lopott elsősorban kaposvári bevásárlóközpontokban működő boltokból. A módszere általában az volt, hogy a kiszemelt árut a dobozából kivette és a táskájába rejtette, így a csomagolásba rejtett áruvédelmi eszköz nem lépett működésbe, amikor elhagyta a boltot.

A vádlott elsősorban cipőket, ruhaneműket, parfümöket és kozmetikai készítményeket tulajdonított el jogtalanul, de volt olyan is, hogy értékesebb hajformázó készülékeket vitt magával. Amikor a testvérek együtt mentek lopni, megosztották a feladatokat: miközben a lány az árukat a táskájába pakolta, a bátyja az eladókat tartotta szemmel. Ezzel módszerrel loptak el - többek között - két pár, összesen 100 ezer forint értékű sportcipőt is.

A fiatalkorú lány összesen 339 ezer forint, míg testvére 125 ezer forint értékű áru eltulajdonításában működött közre. 

A bűncselekménysorozatnak végül az vetett véget, hogy a testvérpár lány tagját a kaposvári rendőrök 2018 szeptemberében őrizetbe vették, akinek a letartóztatását - az ügyészség indítványára - a bíróság elrendelte.

A javítóintézetben fogva tartott lánnyal szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt, míg szabadlábon lévő testvérének próbára bocsátását indítványozta.

Címkék: testvér, fiatalkorú, bolt, tolvaj, lop, kék hírek