Folyamatosan telt házzal működik a Borostyánvirág Anyaotthon. Nemcsak a környékről, de az ország más pontjáról is érkeznek bántalmazott nők.

34 család kért segítséget idén az anyaotthontól. Eddig összesen 88 anyát és gyermekét fogadták be, 40 százalékkal többet mint egy évvel korábban. Sokszor csupán egy kisebb szatyorral menekülnek be az anyukák a Krízisközpontba. Itt azonban minden ellátást megkapnak.

- Az igénybevevő részéről semmiféle térítést nem kell fizetni. És emellett az ellátás színtje is a tekintetben is magasabb, hogy sokkal bőkezűbb a krízisközpont. És érthető, ha valaki egy szatyorral bemenekül egy intézménybe se ruhája, se papírja nincsen, számos olyan dolgot kell finanszírozni az intézménynek, ami alapértelmezett - mondta Borostyánvirág Alapítvány Anyaotthonának vezetője, Bíró Dániel.

A januárban nyílt dél dunántúli krízisambulancia vezetője szerint nagyon fontos a jelzőrendszerrel való szoros kapcsolattartás, de a fiatalokat is meg szeretnék szólítani.

- A prevenciós munkánk során kidolgoztunk olyan programot, hogy a korai jeleket ismerjék fel. Mert sokkal könnyebb megelőzni ezeket a dolgokat mint belemenni egy olyan bántalmazott kapcsolatba, amelyből nagyon nehéz a kilépés - árulta el a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője, Proszonyák Ida.

Kopf Katalin az emberkereskedelem áldozatainak számára létrehozott védett házakról beszélt. Egyre többen érkeznek ide is.

A somogy megyei rendőrfőkapitányság a világnap kapcsán minden évben felhívja a figyelmet a Nők elleni erőszakra. A fórumon kívül egy kiállítást is rendeztek, amellyel a kapcsolati erőszakra hívják fel a figyelmet.

Címkék: bántalmaz, , magyarország, kék hírek