A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy román-magyar állampolgárságú férfi ellen, aki egy hónap alatt hét dél-balatoni házat tört fel.

A 29 éves vádlott 2018 februárjában alkalmi munkákat végzett Siófok környékén, amikor elhatározta, hogy értékesítés céljából könnyen mozdítható és eladható dolgokat lop el lakókörnyezetéből.

A férfi első alkalommal egy teraszajtót befeszítve jutott a sértetti ingatlanba, ahonnan egy ékszerdobozból 265 ezer forint értékben vett magához ékszereket. Másnap egy ház ablakát feszítette be, innen szánkón húzott el három televíziót, míg harmadszorra ugyancsak ablak befeszítésével ismét tévéket lopott.

A vádlott még további négy ingatlanból akart értékeket elvinni, azonban volt, ahol a riasztó zavarta meg, más alkalommal észrevette, hogy a sértett otthon tartózkodik, de olyan háznál is járt, aminek az ablakát nem tudta befeszíteni, illetve ahol nem talált ellopható tárgyat.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

Címkék: szánkó, kifoszt, nyaral, betör, lop, Balaton, kék hírek