A gyakorlatot Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg, aki azt mondta: "a tűzoltásvezető az a személy, aki rendelkezik magas szintű szakmai tudással és irányítói képességgel".

A veszélyes vegyi anyagok jelenlétében végzett tűzoltói beavatkozások szabályairól, taktikai lehetőségekről tartott előadást Kóbor Csaba tűzoltó alezredes. A megyei tűzoltósági főfelügyelő a katasztrófavédelmi mobil labor bevethetőségéről beszélt még az állománynak.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tűzoltásvezető tűzvizsgálattal kapcsolatos feladatait részletezte Harmath Balázs tűzoltó százados.

A délután folyamán a gyakorlaté volt a főszerep, középpontba állítva a veszélyes anyaggal kapcsolatos baleseteket, nem feledkezve meg a mikrometeorológiai és terjedési model készítéséről.

A képzést Tarlós István tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettessel való konzultáció zárta.

Címkék: katasztrófavédő, veszélyes, gyakorlat, tűzoltó, kék hírek