A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki a fakitermelés során a főútra döntött egy fát.

Egy erdészeti vállalkozás 2017 novemberében a 67-es számú főút melletti sávban végzet fakitermelést. A megfelelő szakképzettséggel rendelkező vádlott itt dolgozott favágóként, amikor a szakmai szabályokat megsértve egy olyan fát vágott ki, amely nem volt megfelelő távolságra a főúttól. A kivágott fa a szakszerűtlen döntés miatt rádőlt egy másik fára, melynek felső része letörött, és a főúton szabályosan haladó sértett gépkocsijának szélvédőjére esett.

A szerencsés kimenetelű balesetben a gépkocsi szélvédője ugyan kitörött, de a sofőr vészfékezéssel meg tudta állítani a járművet. A sértettnek személyi sérülése sem keletkezett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű 46 éves vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás kiszabására tett indítványt, mivel a vádlott kedvező személyi körülményei és beismerő vallomása miatt tárgyalás tartását nem látta szükségesnek.

Címkék: dönt, favágó, baleset, kék hírek