A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a 33 éves férfival szemben ellen, aki letartóztatása alatt életveszélyes fenyegetésekkel kényszerítette élettársát arra, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.

Az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is elítélt vádlott 2018 januárjában azért került előzetes letartóztatásba, mert karácsonykor olyan súlyosan bántalmazta a tőle külön élő feleségét, hogy az asszonynak életveszélyes sérülései keletkeztek.

Miután a vádlott bekerült a börtönbe, hozzájutott egy mobiltelefonhoz, melyről 2018 januárban 18 alkalommal hívta fel az akkori vele együtt élő élettársát azért, hogy ha az ügyben kihallgatják tanúként, állítsa valótanul azt, hogy felesége életveszélyes sérüléseit nem a vádlott, hanem másvalaki okozta.

Az élettárs azonban ellenkezett, mire a vádlott veréssel és gyermekei megölésével fenyegette meg őt. Az asszony végül félelmében eleget tett a férfi kérésének, és hamis tanúvallomást tett a Kaposvári Rendőrkapitányságon. Később azonban feltárta tanúvallomása valótlanságát, és beszámolt arról is, hogy a vádlott fenyegetései miatt nem mert igazat mondani.

A jelenleg más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő és visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlott ellen a Somogy Megyei Főügyészség már korábban vádat emelt a felesége bántalmazása, illetve amiatt, hogy a feleségét is fenyegetéssel akart rávenni arra, hogy az ellene tett feljelentését visszavonja.

Címkék: életveszély, visszaeső, fenyeget, börtön, kék hírek