A Kaposvári Törvényszék megismételt eljárásban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélte azt a két férfit, akik nőismerősüket ölték meg kártyázás közben.

A vádlottak 2015 márciusában azért keresték fel az egyedül élő, italozó életmódot folytató sértettet, hogy mobiltelefonját ellopják. Kártyázás és italozás közben I. rendű vádlott a telefont a sértett figyelmét elterelve eltulajdonította, azonban a sértett ittasága és kártyajátéka miatt indulatos lett és ütni kezdte a nőt. A bántalmazásba II. rendű vádlott is bekapcsolódott, a sértettet közösen többször fejen ütötték, majd a földre eső nő mellkasát, vállát taposták, II. rendű vádlott továbbá egy késsel vállon szúrta. A sorsára hagyott, számos sérülést szenvedett, magatehetetlen sértettet két nap múlva találták meg holtan a rendőrök.

A törvényszék a korábban már – közösen elkövetett - élet elleni bűncselekményért elítélt vádlottakat a megalapozatlanság miatt megismételt eljárásban újra marasztalta és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért halmazati büntetésül I. rendű vádlottat 19 év, II. rendű vádlottat 18 év fegyházra, valamint 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a Somogy Megyei Főügyészség súlyosítás, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést, míg az emberölést tagadó vádlottak felmentésüket kérték.

Címkék: súlyosbítás, gyilkosság, ügyészség, kék hírek