A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a mosdósi fiatalt, aki ismerőse kocsijával annak engedélye nélkül közlekedett.

A 18 éves fiú 2018 októberének elején a késő esti órákban felfigyelt arra, hogy nagynénje élettársának autója az udvarukon áll. Tudta, hogy az indítókulcsot rendszeresen a kocsiban hagyják, ezért elhatározta, hogy az autót elviszi egy körre. Mivel nem látott senkit a közelben, a kocsit kitolta az udvarból, majd az utcán beindította és azzal a szomszédos falu felé hajtott, útközben felvette egyik ismerősét is.

A két fiatal ezután bulizni indult, azonban autózásuk nem tartott sokáig, mert a Kaposvári Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés alá vonták a vádlottat, amely során kiderült, hogy nincs jogosítványa és a kocsit engedély nélkül, jogtalanul használja.

Az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság a vádlottat egy évre próbára bocsátotta. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Címkék: buli, jogosítvány, engedély, autó, kék hírek