A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal 44 éves tapsonyi férfival szemben, aki a kaposvári kórház szülészeti osztályáról lopott el egy mobiltelefont.

A vádlott 2018 májusában azért jött a kaposvári kórházba, hogy hazavigye újszülött unokáját. A váróteremben tartózkodott, amikor felfigyelt arra, hogy az egyik korábbi látogató a mobiltelefonját - aminek a tokjában készpénz is volt - egy tolószékben felejtette, ezért azt gyorsan zsebre rakta.

A vádlott ezután a lányával, unokájával és rokonaival a távolsági buszpályaudvarra indult, de útközben úgy döntött, hogy lopott dolgokat nem tartja meg, mivel tartott attól, hogyha használni kezdi a telefont, akkor a rendőrség „bemérheti”. A taktikázás ellenére a kaposvári rendőrök még aznap elkapták.

A lopás elkövetési értéke 69 ezer forint volt, amely megtérült, mivel a vádlott elfogása után megmutatta a rendőröknek, hogy a lopott dolgokat hol dobta el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben nem látta szükségesnek, hogy a bíróság tárgyaláson döntsön a bűnösségéről, ezért büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban indítványt tett a vádlott próbára bocsátására.

Címkék: telefon, szülészet, mobil, lop, tolvaj, kék hírek