A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt, a bűncselekmény elkövetésétől számított 3 napon belül gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az őrizetben lévő 27 éves férfit és 31 éves társát, akik egy kaposvári üzletből elloptak egy nagy értékű laptopot.

A 27 éves I rendű vádlott - akit az eset előtt alig két héttel kifosztás bűntette miatt ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre a bíróság - és többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő II. rendű vádlott 2018. szeptember 5-én mentek be a kaposvári üzletbe, ahol a II. rendű vádlott lekötötte az eladó figyelmét azzal, hogy úgy tett mintha mobiltelefont szeretne vásárolni, míg az I. rendű vádlott kivárta, hogy az eladó hátat fordítson neki, majd elemelte a vásárlótérben lévő 300 ezer forint értékű számítógépet.

Mivel a vádlottak mozgását a közterületi térfigyelő kamerák rögzítették, illetve őket a sértett is felismerte, a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették őket. Később a laptop is előkerült, amit az egyik elkövető egy kukoricaföldön rejtett el.

A Kaposvári Járásbíróság az I. rendű vádlottat 40 nap, míg a II. rendű vádlottat 60 nap elzárásra ítélte. Az ügyész mindkét vádlott esetében a büntetés súlyosítása - végrehajtandó fogház, illetve börtönbüntetés kiszabása - végett fellebbezett.

Az I. rendű vádlott azóta újabb bűncselekményt követett el, ugyanis a megalapozott gyanú szerint 2018. szeptember 12-én ő gyújtott fel egy árusító pavilont a kaposvári Fő utcán, ezért a Kaposvári Járásbíróság szeptember 14-én elrendelte a letartóztatását.

Címkék: gyújtogat, kifoszt, letartóztat, lop, kék hírek