A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lőfegyverrel visszaélés és lőszerrel visszaélés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 62 éves dombóvári férfit, akinél egy közúti ellenőrzés, majd egy ingatlannál tartott házkutatás során számos engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszert is találtak.

A vádlott 2018 szeptemberében Csomában közlekedett a gépkocsijával, amikor a Kaposvári Rendőrkapitányság és Terrorelhárítási Központ munkatársai összehangolt intézkedés keretében eljárás alá vonták. A rendőrök az intézkedés során észlelték, hogy a vádlott az autó csomagtartójában egy szovjet gyártmányú félautomata hadipuskát, egy szintén szovjet gyártmányú ismétlő hadipuskát és a fegyverekhez tartozó lőszereket szállít. 

Mivel a vádlottnak a lőfegyverek és lőszerek tartására engedélye nem volt, ezért a nyomozók házkutatást tartottak egy a vádlotthoz kötődő csikóstöttösi ingatlanon is, ahol további engedély nélkül tartott lőfegyvereket, így házilag tűzfegyverré alakított csehszlovák gyártmányú légpisztolyt, egylövetű kispuskát, valamint több mint 100 darab golyós kispuska és pisztolytöltényt találtak. A rendőrök a lőfegyvereket és a lőszereket lefoglalták.

A Kaposvári Járásbíróság - osztva az ügyészi álláspontot - a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó magatartást tanúsító vádlottal szemben 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Címkék: rajtaütés, lőfegyver, puska, pisztoly, nyomozás, ítélet, kék hírek