Törökkoppány a megyeszékhelytől mintegy negyven, Siófoktól pedig több mint ötven kilométerre fekszik, így a környékbeliek számára akár életmentő is lehet, hogy az elsődleges tűzoltói beavatkozás megkezdésének ideje jelentősen lerövidül az újabbra cserélt járműveknek köszönhetően – mondta Witzmann Mihály országgyűlési képviselő ma Törökkoppányban.

fecskendő

A helyi önkéntes tűzoltók gépjárművét Ulrich Bettermann-nak köszönhetően sikerült egy korszerűbb autóra cserélni. Az OBO Bettermann vállalatcsoport elnöke lelkes támogatója az önkéntes tűzoltómozgalomnak, így szívesen segített a törökkoppányi tűzoltóknak. A gépjárműfecskendő kulcsát a német üzletember személyesen adta át a mai ünnepségen a somogyi egyesület parancsnokának.

Varga György örömmel tudatta az ünneplőkkel, hogy az eddig használt járműnek is megtalálták a méltó helyet. Mint kiderült: Ulrich Bettermann fia lelkesen gyűjti a tűzoltójárműveket, így az általuk fenntartott múzeumban vigyáznak ezentúl a törökkoppányi önkénteseket kiszolgáló járműre. A kulcs átadásokat követően Galbavi Jenő atya megáldotta azt gépkocsit is, amelyet az egyesületnek nemrégiben sikerült megvásárolnia.

fecskendő

Az ünnepség zárásaként Varga György, az egyesület parancsnoka kihangsúlyozta: Törökkoppány, Szorosad, Kára, Somogyacsa és Somogydöröcske lakossága még nagyobb biztonságban tudhatja magát; az egyesület önkénteseiben megvan a kellő hivatástudat és elszántság, s immáron korszerűbb járművek is a rendelkezésükre állnak.

Címkék: Törökkoppány, jármű, fecskendő, önkéntes, tűzoltó, kék hírek