A Nagyatádi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 29 éves bolgár férfit, aki két illegális bevándorlónak nyújtott segítséget ahhoz, hogy Magyarország területére belépjenek.

A vádlott egy ismerősén keresztül került kapcsolatban a szír, illetve palesztin állampolgárságú személyekkel, akik hamis bolgár útiokmányokkal jutottak el Zágrábig. A vádlott feladata az volt, hogy a két személyt nyelvtudásával segítve kísérje el Zágrábból Budapestre, majd ott vásároljon nekik jegyet egy Münchenbe tartó buszjáratra, melynek ellentételezéseként a vádlott 500 eurót kapott volna.

A vádlott és két gyanúsított társa 2018. augusztus 7-én vonattal léptek be Magyarország területére, azonban az egyik illegális bevándorlót már Gyékényesnél, az útlevél ellenőrzés során leszállították a vonatról, míg a vádlottat a másik személlyel együtt Balatonszentgyörgynél fogták el.

A vádlottat a rendőrség őrizetbe vette, majd az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Nagyatádi Járásbíróság a bíróság elé állítás során is letartóztatásban lévő vádlottat 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, valamint 5 évre kiutasította Magyarország területéről. A két illegális bevándorlót már korábban kiutasították az országból.

Címkék: kiutasítás, migráns, embercsempész, határ, ítélet, kék hírek