A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban 100 óra közérdekű munka büntetésre ítélt egy 18 éves siófoki nőt. A vádlott egy siófoki bölcsőde babakocsi tárolójában őrizetlenül hagyott táskából lopott el mintegy 260 ezer forintnyi eurót. A vádlott az eltulajdonított pénzt menekülés közben eldobta, így a sértettnek okozott kár nem térült meg.

A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet annak a két vádlottnak az ügyében is, akik egy siófoki szállodában dolgoztak takarítóként. Az 57 és a 42 éves nő 2018. augusztusában a hotel egyik szobájának takarítása közben észlelték, hogy egy vendég ott felejtette az autós táskáját az abban lévő nagy összegű készpénzzel és más értékekkel együtt. A vádlottak a táskát magukhoz vették, és a mintegy 750 ezer forintot egymás között elosztották. A házkutatás során előkerült pénzt a rendőrök lefoglalták, így a sértett kára megtérült.

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett lopás bűntette miatt egy év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Mindegyik ítélet a tárgyaláson jogerőre emelkedett.

Címkék: bölcsőde, szálloda, lop, Balaton, tolvaj, kék hírek