Egy gyors eligazítással indul a balatoni bűnmegelőzési centrum diákjainak napja. Ők nem fürdeni mennek a strandra, hanem a fürdőzők biztonságára figyelnek.

"Itt a parton olyan dolgokra figyelünk, hogy például hagynak-e elől telefont, pénztárcát, olyan értékeket, amik az embernek fontosak, plusz a parkolókban járőrözünk, hogy az ablakot fölhúzták-e, vagy nem, arra is kell figyelnünk." - mondta el kérdésünkre László Gréta.

Ezek a lányok még csak pár napja érkeztek, de máris azt tapasztalták, hogy rengetek a figyelmetlenség a zsúfolt strandokon. László Zsófia szerint nagyon gyakran előlhagyják telefonjukat a strandolók, és a pénztárcáikat is csak letakarják törölközővel, ami nem sok védelmet nyújt.

balaton bűnmegelőzés

Idén nyáron turnusonként nyolc diák vigyáz a strandolók nyugalmára Balatonlellén. Ők váltásokban a Napfény-, illetve a szabadstrand biztonságát őrzik. A bűnmegelőzési centrumok minden nyáron kitelepülnek a Balaton partra, hogy a helyi rendőrség munkáját segítsék.

"A célunk az, hogy az ide látogatóknak a biztonságát megpróbáljuk garantálni, biztosítani, továbbá felhívjuk a figyelmét az idelátogatóknak, hogy mit tehetnek értékeik megóvásáért." - árulta el Dr. Jávorszkiné Dr. Molnár Magdolna, a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője.

balaton bűnmegelőzés

Balatonlellén kívül még Balatonföldváron és Siófokon dolgoznak diákok, hogy minél nyugodtabban strandolhassanak a pihenni vágyók.

 

Címkék: diákok, centrum, bűnmegelőzés, biztonság, Balaton, kék hírek