A Fonyódi Rendőrkapitányság munkatársainak munkáját a napokban a helyi, Bacsák György Szakgimnázium és a Szakközépiskola diákjai is segítették.

Az érdeklődők a nyaralók által is kedvelt helyi piacon, valamint a város strandján kaphattak bűnmegelőzési tanácsokat és arról szóló prospektusokat, hogyan tehetnek azért, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává.

A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság a témával kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja az állampolgárok figyelmébe:

- Bevásárlás során fokozottan figyeljen táskájára, értékeire! Okmányait, pénztárcáját ne hátizsák, hátitáska külső zsebeiben helyezze el!

- Bankkártyával, hitelkártyával történő fizetés esetén körültekintően járjon el! A bankkártyát lehetőleg ne adja ki a kezéből, egy pillanatra se tévessze szem elől! Bankkártyája mellett soha ne legyen ott PIN kód-ja!

- A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!

- Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket! A TÖRÖLKÖZŐ NEM ÉRTÉKMEGŐRZŐ!

- Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!

- Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait távozáskor mindig zárja be!

- Szórakozóhelyen, koncerten, fesztiválon ne viseljen értékes ékszereket, ruhája hátsó zsebeiben ne tartson pénzt, bankkártyát, mobiltelefont!

Címkék: strand, piac, bűnmegelőzés, Balaton, kék hírek