A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén elhangzott: az esküt tett hallgatók mostantól egy régi, gazdag hagyományokkal rendelkező, megújulásra képes, fegyelmezett, de mégis szolidáris közösség tagjaivá váltak és igyekszenek méltónak lenni erre a tagságra. Tisztában vannak azzal, hogy szép, de veszélyes hivatás vár rájuk, ahol valódi eseteknél valódi fájdalommal, valódi félelemmel fognak találkozni, és ahol valódi segítséget kell nyújtaniuk.

"Ahhoz azonban, hogy a szervezet hasznos tagjai legyenek, az elmúlt hónapok során megszerzett tudást folyamatosan bővíteniük kell, fejleszteni képességeiket, rutint szerezni a beavatkozások során. S ne feledjék, a beavatkozások során nem csupán a mentendő személyek biztonságáról, de a sajátjukról, bajtársaikról is gondoskodniuk kell. A tűzoltói szolgálat csapatmunka." - mondta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Wéber Antal tűzoltó dandártábornok.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Farkas Ottó Nándor, Kordély Péter Zoltán, László István és Meláth Ákos tűzoltó őrmesterek a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon kezdték meg hivatásos szolgálatukat, Lőrinc András Barna tűzoltó őrmester Nagyatádon, Simon Zoltán és Szabó Dániel tűzoltó őrmester Siófokon, Bódis Benjamin Barcson, Vajda Tibor, Csizmadia Dániel, Kovács Béla tűzoltó őrmester pedig Marcaliban.

Címkék: tiszthelyettes, katasztrófavédő, szolgálat, tűzoltó, Somogy, kék hírek