A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban – az elkövetéstől számított 15 napon belül - állította bíróság elé azt a 61 éves marcali férfit, aki egy fejszével fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

A Marcali Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2018. június 27. napján a vádlott házához mentek abból a célból, hogy gyanúsítotti kihallgatásra előállítsák.

A vádlott a nyomozóknak fejszével a kezében nyitott ajtót, majd azt maga előtt tartva, a fejsze élét a nyomozókra irányozva megindult feléjük, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, illetve „szétveri a fejüket”, ha nem mennek el. A rendőrök a biztonságos távolságot tartva hátrálni kezdtek a vádlott elől, miközben fegyverüket tűzkész állapotba hozták, azonban azt használniuk nem kellett, mivel a vádlott a többszöri felszólításukra végül önként letette az élet kioltására alkalmas eszközt.

A vádlottat ezután a nyomozók megbilincselték és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A Marcali Járásbíróság - osztva az ügyészség indítványát - a büntetlen előéletű vádlottal szemben 2 év börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Címkék: fejsze, fenyeget, ítélet, kék hírek