A zalaegerszegi megmérettetésen a versenyzőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a megyeszékhely TV-tornyának közel ötven méteren lévő kilátószintjére. A versenyzőknek még a lépcsőfutás előtt négy feladatot kellett leküzdeniük.

Először két „B” tömlőt kellett a rajtvonaltól tíz méterre elhelyezett raklapokra elhelyezniük, utána egy közel nyolcvan kilogrammos tehetetlen emberi testet szimuláló bábut kellett az adott pontig elhúzniuk, majd egy puttonyfecskendőből öt liter vizet a lehető leggyorsabban kijuttatni, ezt követően lassító a sikán leküzdésével értek el a Tv torony lábához. Innentől indult az ötven méter meghódítása, azonban a felfutás során is több helyen szűkítések nehezítették a tűzoltók menetelését a kilátószinten elhelyezett célig.

A versenyzők több kategóriában indultak, életkoruknak megfelelően. A táv leküzdéséhez a leggyorsabb versenyzőnek három és fél perc kellett az akadályok és a lépcsők leküzdéséhez.

A megmérettetésre hetvenhárom hivatásos, önkéntes tűzoltó érkezett az ország minden pontjáról. A kihívásokkal teli versenytávot végül a leggyorsabban, három perc huszonnyolc másodperc alatt a nagyatádi Horváth Dánielnek sikerült teljesítenie, tőle hét másodperccel lemaradva másodikként ért célba ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület). Korosztályukban (30 év alattiak) a kaposvári Cser Gábor a 11. helyet szerezte meg és a siófoki Csáki Richárd valamint Némedi Péter is szép eredménnyel zárta a versenyt.

A második korcsoportban (30-40 év közöttiek) a marcali dr. Gelencsér András vitte a „pálmát”, a siófoki Kovács Bálint a kilencedik lett.

A negyven év felettiek között a nagyatádi Kiss János ezúttal sem talált legyőzőre. A Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka, Horváth Róbert az ötödik lett a harmadik korcsoportban.

Címkék: torony, futás, lépcső, katasztrófavédő, tűzoltó, Somogy, kék hírek