A Siófoki Rendőrkapitányságon üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy helyi férfit, aki az elmúlt hónapokban több üzletből is lopott.

Fürst Dávid rendőr őrnagy, a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője Siófokon egy hipermarket felé tartva figyelt fel a napokban egy 21 éves férfire, aki a nagy meleg ellenére télikabátban, kezeit maga elé tartva távozott az üzletből.

Az osztályvezető számára egyértelmű volt, hogy a kabát alatt értékeket rejtegetett az általa is ismert helyi lakos, ezért hazáig követte őt, miközben erősítést kért.

Az időközben kiérkező egyenruhások a feltételezett elkövető ruházatának átvizsgálásakor 12 db tusfürdőt találtak, ezért V. Jánost előállították a rendőrkapitányságra.

Mivel a férfi korábban is hasonló jellegű bűncselekményeket követett el, legutóbb 22 darab tábla csokoládéval távozott fizetés nélkül, ezért üzletszerűen elkövetett lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett.

A Siófoki Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Siófoki Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék: télikabát, lopás, siófok, rendőrség, kék hírek