Kulccsal zárható értékmegőrzök kerültek több balatoni strandra. A trezorokat amelyeket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyezett el a strandokon ingyenesen lehet használni, és ez csak az egyik eleme a Biztonságos Balaton Programnak. A szervezet Siófokon tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a strandokon elkövetett rendkívül sok lopás megakadályozása a program egyik célja.

Értékmegőrzők egy siófoki strandon
Értékmegőrzők egy siófoki strandon

Molnár Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy a kihelyezett értékmegőrzőkkel párhuzamosan
kamerákat helyez el az aranyparton az önkormányzat, amivel próbálják az aranyparti bűncselekményeket és a stranddal összehozható bűncselekményeket visszaszorítani.

A jövő héten megkezdik működésüket a bűnmegelőzési centrumok a rendőrség és diákok közreműködésével. Ezekbe az irodákba bárki betérhet, akit valamilyen bűncselekmény ért, így az ott lévő rendőrök azonnal megkezdhetik az áldozatsegítést. A centrumok működését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja.

"Ha elfogadjuk azt a tételt, hogy egy jó turizmus a nemzeti jövedelem jelentős részét hozza, akkor a jó közbiztonság megteremtésével a rendőri szerv képletesen és valójában is visszadolgolgozik és hozzájárul a nemzeti jövedelem termeléséhez." - foglalta össze Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A bűnmegelőzés központja idén is Siófok. A város polgármestere példaértékűnek tartja a rendőrséggel való együttműködésüket, ezért is lehetséges az, hogy az elmúlt években jelentősen javult a közbiztonság a városban.

Biztonságos Balaton

"Évről évre a város a költségvetéséből 3 millió forintot biztosított a városi rendőrkapitányságnak. Ez az összeg az idei évben is rendelkezésre fog állni, tehát összességében azt gondolom, hogy Siófok városán, Siófok város vezetésén és a törvénytisztelő lakosokon nem fog múlni az, hogy városunknak milyen közbiztonsága lesz idén nyáron." - tette hozzá dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

A rendőrök munkáját idén is diákok segítik, akik a strandokon fognak majd járőrözni, és megfigyelik a gyanúsan viselkedő, feltételezhetően bűncselekményt elkövető személyeket.

Címkék: bűnmegelőzés, Siófok, nyár, Balaton, rendőrség, kék hírek