A Kaposvárra vezető utak egy részét már ma is kamerák figyelik. Hamarosan minden ilyen útszakaszt térfigyelők pásztáznak majd. A rendszer őszi bővítésének megtervezésekor ugyanis a város a rendőrség javaslatait is figyelembe vette.

Az egyenruhások azt kérték, hogy az úgynevezett ki- és beközlekedő szakaszokat rendszámfelismerésre is alkalmas kamerák figyeljék. Ezek a kamerák nem a sebességet mérik, így segítségükkel sem a gyorsahjtókat kapcsolják majd le a rendőrök. Hanem például a balesetek okozóit.

A város bevezető útjait figyelő kamerák a rendszámok ellenőrzésére is képes
A város bevezető útjait figyelő kamerák a rendszámok ellenőrzésére is képes

"Nagyon közeli példa, ami nem bűnesethez kapcsolódik: tegnapelőtt a 48-as Ifjúság útján történt közlekedési baleset okozóját a rendszámfelismerő kamerának segítségével sikerült gyakorlatilag beazonosítani." - árulta el kérdésünkre Heffer Attila, Kaposvári Rendőrkapitányság vezetője.

A Kaposvár határába telepített kamerák nemrég egy országos autótolvaj bandát is lebukattak.

Ősztől tovább bővül a 180 kamerából álló rendszer Kaposváron
Ősztől tovább bővül a 180 kamerából álló rendszer Kaposváron

"Nagyban támogatták a felderítést és itt, hadd utaljak egy kicsit arra, hogy ez nemcsak Kaposvár rendőreinek a munkáját segítette, hiszen amióta ez a kamerarendszer van, komoly bűncselekmények elkövetőire adott bizonyítékot ez a kamerarendszer Zala megyében, Tolna megyében, Fejér megyében és Veszprém megyében is. Ugyanis a bűnözés nem áll meg a megyehatáron és a városhatáron." - mondta el Molnár Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A város képviselőtestülete a júniusi közgyűlésen 134 millió forintot szavazott meg arra, hogy az eddigi 180 kamera mellé, ősztől újabb 134 darabot helyezzenek üzembe Kaposváron.

Címkék: bővül, rendszám, rendszer, kamera, Kaposvár, kék hírek