Az első ügyben három fiatal felnőtt volt a vádlott. Egyikük annak ellenére, hogy nem volt jogosítványa és egész nap sört ivott, az esti órákban autóba ült, és társait szállítva kiment a Desedára egy olyan gépkocsival, amire egy másik autó rendszámát szerelte fel. A desedai büfésoron folytatta az italozást, majd társaival Kaposfüreden keresztül visszaindultak a városba.

Az ittas állapotban lévő sofőr azonban Kaposfüreden az egyik kereszteződésbe 40 km/h-s sebességgel haladt be annak ellenére, hogy a többi autósnak elsőbbséget kellett volna adni. Az autó a nagy sebesség miatt átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy ott szabályosan haladó motorosnak, aki a baleset következtében súlyos - több lábcsont törésével járó - sérüléseket szenvedett. A baleset után a sofőr és két utasa azonban ahelyett, hogy a sérült motorosnak segítséget nyújtott volna, elfutott a helyszínről.

A Kaposvári Járásbíróság az ittasan balesetet okozó és cserbenhagyó sofőrrel szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, továbbá 3 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől is. A gépkocsi utasaival szemben, akik szintén segítségnyújtásra kötelesek voltak, a bíróság pénzbüntetés szabott ki.

A másik ügyben egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben emelt vádat az ügyészség, aki június elején, rövid idő alatt három lopást követett el Kaposváron. A vádlott két esetben házakhoz surrant be, először 6 db. lámpát citt el, majd egy hétvégi házat tört fel, ahonnan élelmiszereket, szerszámokat, evőeszközkészletet, rezsót és merülő forralót lopott el. A vádlott pár nappal később az egyik ismerőse házából egy mobiltelefont is ellopott.

Mivel a vádlott sorozatban követte el a vagyon elleni bűncselekményeket, a nyomozó hatóság elfogta és őrizetbe vette, az ügyészség pedig 72 órán belül bíróság elé állította. A bíróság a korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 10 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást szabott. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása miatt fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Címkék: ítél, bíróság, büntetés, lop, tolvaj, baleset, kék hírek