Somogy megyében a péntek esti vihart követően folyamatosan érkeztek a bejelentések a megyei tevékenység irányítási központba. 

Szombaton szolgálatot teljesítő tűzoltók tizenhét esetben kidőlt - főként útra és járdára borult - fák eltávolítást végezték a megye területén. Hat helyszínen a villanyvezetékeket kellett megszabadítani a kidőlt fák és a leszakadt faágak súlya alól.


Fotó: Kaposvár HTP és Kadarkút ÖTPFotó: Kaposvár HTP és Kadarkút ÖTPFotó: Kaposvár HTP és Kadarkút ÖTPFotó: Kaposvár HTP és Kadarkút ÖTP
Fotó: Kaposvár HTP és Kadarkút ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Több útszakaszon is forgalmi akadályt képeztek a kidőlt fák. Felbőgtek a motorfűrészek Barcson, Kadarkút külterületén, Visnye és Bánya között, Siófokon, Balatonföldváron, Balatonfenyvesen, Batéban, de a legtöbb esetben Kaposváron. A somogyi megyeszékhelyen egy buszmegállót és egy lakóépületet is megrongáltak a vihar tépázta fák. A Malom utcában kettéhasadt egy huszonöt méter magas fa, ami a lakóház tetejére borult és kárt tett a tetőszerkezetben.

A tűzoltók lehúzták a tetőről a fadarabot, majd eltávolították a lakókra veszélyes megrongált részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Címkék: katasztrófa, védelem, vihar, somogy, kék hírek