A Fonyódi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 39 éves férfit, aki bántalmazott egy siófoki bírósági rendészt.

A vádlott bírósági panasznapra kísérte el élettársát, és amíg párja az ügyeit intézte, a bíróság bejáratánál vigyázott a kisgyermekükre, akit a bejárat előtti terasz oldalfalának párkányára állított fel. Ezt látva az egyik bírósági rendész megkérte a vádlottat, hogy a gyermeket vegye le onnan, mert a párkány anyaga vékony, könnyen letörhet.

A vádlott a rendész kérésétől indulatba jött, és azt kezdte hangoztatni, hogyha letörik a párkány, majd kifizeti, végül annyira felhergelte magát, hogy ököllel arcon ütötte a hivatalos személynek minősülő bírósági rendészt.

A sértettnek a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.

A Fonyódi Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – 2 év börtön fokozatú szabadságvesztést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint elrendelt a vádlottal szemben két korábbi ügyében kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

Címkék: ütés, verekedés, bíróság, siófok, kék hírek