A döntőn összesen 19 csapat mérte össze a tudását, ahol Fejér 3, Veszprém 5, Vas 2, Zala 4, Tolna 3, Somogy megye 2 csapattal vett részt (csapatonként 2 fővel). A verseny célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt. A vetélkedés lehetőséget biztosított a szakmai gyakorlati és elméleti tapasztalatok cseréjére, egymás közötti hasznos információcserére. A nap hozzájárult a helyszínelők minőségi szakmai fejlődéséhez, a kártérítési- és a büntetőeljárások során a felelősség egyértelmű tisztázásához, bizonyíthatóságához.

A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból tevődött össze. Az elméleti versenyen az egyenruhások „B” kategóriás KRESZ és szakmai tesztlapot töltettek ki. A gyakorlati feladat autós ügyességi pályából és szakmai ismeretekből állt össze (baleseti helyszín felmérése és leírása, intézkedéstaktika, nyomkutatás és rögzítés, vízirendészeti szabályismeret, füstben való tájékozódás és mentés, továbbá egészségügyi ismeretek).

Megyénként I. helyezést elérő csapatok:

Somogy megye:

Végh Attila c. r. főtörzszászlós

Korcsmáros Róbert c. r. főtörzszászlós

Fejér megye:

Szabadkai Szabolcs r. főtörzszászlós

Daróczi Csaba r. főtörzsőrmester

Vas megye:

Puklér András r. törzszászlós

Horváth Tamás c. r. törzsőrmester

Veszprém megye:

Ispán Ákos r. törzszászlós

Bartók Attila r. főtörzsőrmester

Zala megye:

Kovács László Lajos r. főtörzsőrmester

Tóth Attila c. r. törzszászlós

Tolna megye:

Dudoma Krisztián r. őrmester

Szendi Norbert r. főtörzsőrmester

Az összesített csapatversenyt Somogy megye I. számú csapata, Végh Attila c. r. főtörzszászlós és Korcsmáros Róbert c. r. főtörzszászlós nyerte meg.

A versenysorozat országos döntőjét Nógrád megye 2018. szeptember 18-20. között rendezi meg, ahol mindegyik, a regionális döntőn I. helyezést elért csapat képviseli majd saját megyéjét.

Címkék: helyszín, verseny, baleset, kék hírek