A felmérőn való részvétel feltétele az igazgatóság által kiadott nyomtatványok háziorvos általi kitöltetése.

A nyomtatványok letölthetők itt (háziorvosi igazolás a felvételi eljáráshoz / igazolás a fizikai felmérőhöz) vagy átvehetők személyesen az igazgatóság Humán Szolgálatán munkanapokon 7:30-16:00 .

A jelentkezőket 2018. június 6-án (szerdán) 8 órakor várják a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Kaposvár, Somssich Pál utca 7.), ahol tájékoztatást kapnak az állományba kerülés módjáról, majd az ismertető után fizikai felmérő vár a hivatás iránt érdeklődőkre.

A felvételi eljárásra mindenki vigye magával önéletrajzát és személyes okmányait!

Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság. Az alkalmassági vizsgálat menetét, tartalmát az 57/2009.(X.30.) IRM-ÖM-PTNM együttes rendelet szabályozza. A fenti alkalmassági vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőnek.

A hivatásos állományba vétel feltétele:

  • 18. életév betöltése
    büntetlen és kifogástalan életvitel
    cselekvőképesség
    magyar állampolgárság
    legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi)
    alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Bátorság, hogy bemenj oda, ahonnan más menekül. Erő, hogy segíts a gyengén. Egy csapat, hogy tartozz valahová. Egy hivatás, ami több egy átlagos munkánál. Legyél hős, legyél tűzoltó! A jelentkezés...

 

Címkék: tűzoltó, jelentkezés, felvételi, kék hírek