A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli lopás és orgazdaság miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik az egyik kaposvári elektronikai cégtől loptak el több, ott gyártott nagy értékű hajszárítót.

A vádlottak az elektronikai cégnél raktárosként, targoncavezetőként, illetve operátorként dolgoztak. A bűncselekményeket általában úgy követték el, hogy a hajszárítókat a táskájukba, a ruháik közé rejtették el, így amikor a műszak végeztével távoztak a gyárból, a biztonsági szolgálat nem vette észre a lopást.

A vádlottak az eltulajdonított hajszárítókkal változatos módon rendelkeztek: az egyik vádlott - aki több készüléket is ellopott - két készüléket az otthonában használt egészen addig, amíg a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói le nem foglalták tőle, míg több készüléket családtagjainak, illetve barátainak ajándékozott, de olyan is előfordult, hogy a lopott készüléket jóval a kiskereskedelmi ár alatt értékesítette. Volt olyan vádlott is, aki a boltokban 40 ezer forintba kerülő készülékért egészen minimális ellenszolgáltatást - egy doboz cigarettát - kért cserébe. Azoknak a vádlottaknak, akik tudtak a lopott hajszárítók bűnös eredetéről, orgazdaság miatt kell felelniük.

A vádlottak összesen 392 ezer forint kárt okoztak a sértett cégnek. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabására, illetve próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: dolgozó, munka, lop, tolvaj, kék hírek