A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntettet előéletű férfit, aki betört egy mikei házba, ahol készpénzt és bankkártyát zsákmányolt.

A vádlott 2017 őszén tudomást szerzett arról, hogy a sértett nagyobb összeget örökölt, ezért kivárta az alkalmas pillanatot és a fürdőszoba ablakát kibontva betört a sértett házába, majd onnan ellopta a bankkártyáját és 190 ezer forint készpénzét.

A vádlott ezután a bankkártyával vásárolgatni kezdett, végül ez okozta a vesztét is, mivel az egyik kaposvári bevásárlóközpont kamerája rögzítette, hogy a vádlott a bankkártyáról pénzt vesz le, majd több üzletbe is bemegy vásárolni.

Ezt követően a vádlott egy időre ismeretlen helyre távozott, elfogatóparancsot is kibocsátottak ellene, majd végül a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai fogták el és vették őrizetbe.

A bíróság - osztva az ügyészi álláspontot - a többszörös és különös visszaeső vádlottal szemben 2 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztést, 3 év közügyektől eltiltást és 340 ezer forint vagyonelkobzást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, ezért a bíróság a vádlott előzetes letartóztatását is elrendelte.

Címkék: betörő, bankkártya, ablak, lop, tolvaj, kék hírek