110 gyorshajtót intettek le a rendőrök tegnap reggeltől ma reggelig Somogyban. Igaz, a razzia során 10 ezernél is több autót ellenőriztek. Az egyenruhások szerint az ilyen akciók azért fontosak, mert a balesetek nagy részét a sebességtúllépés okozza.

Somogy megyében a 24 órás speedmaraton keretein belül 26 helyszínen, összesen 11211 gépjármű sebességét ellenőrizték.

- A speedmarathon elsődleges célja a gyorshajtók forgalomból való kiszűrése hiszen továbbra is évek óta a balesetek több mint 50 százalékát a gyorshajtók okozzák - mondta a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Varga Zoltán.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Azokat, akik a megengedett sebességhatárt túllépve közlekedtek, a műszer először bemérte, majd küldött egy jelet a pár száz méterrel odébb tartózkodó megállító egyenruhások okostelefonjára, így ők le tudták inteni a szabálytalanul közlekedőket.

Az autósok többsége azonban igyekszik a szabályoknak megfelelően közlekedni.

A rendőrök a lakosság véleményét is kikérték az ellenőrzési pontok kijelölésében. Országszerte egyébként több mint ezer helyszínen majdnem félmillió autót ellenőriztek 24 óra alatt. S, míg Somogyban 110, addig országosan bő négyezer sebességtúllépést állapítottak meg.

Címkék: marathon, traffipax, speed, kék hírek