Az árokpart aljnövényzete és személyautó is lángra kapott a hétvégén a megyében. Volt, aki a tiltás ellenére égette el a növényi hulladékot belterületen, ezért hívták a tűzoltókat. Ugyanakkor balesetet szenvedett autósok mentését végezték a megye egységei, majd a hirtelen nagy mennyiségben lezúduló eső adott munkát a tűzoltóknak Dél-Somogyban.

Összeütközött két gépkocsi szombat kora reggel a Szenna és Kaposszerdahely közötti úton. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és a műszaki mentő darujával kiemelték az ütközés következtében árokba csapódott gépkocsit a vízelvezetőből. Az egyik autó vezetőjét a mentők kórházba szállították.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Jákóban - a helyi rendelet tiltását megszegve - az összehordott növényi hulladékot égették el a lakók. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet. A szabályok megszegője ellen eljárást indítottak.

Lábodnál árokba hajtott és felborult egy személygépjármű. Az autóban ketten utaztak, őket a mentők kórházba szállították. A nagyatádi hivatásos és lábodi önkéntes tűzoltók állították kerekeire a sérült gépkocsit és áramtalanították azt.

Andocs külterületén kigyulladt egy személyautó szombat kora este. A bejelentő arra lett figyelmes, hogy a motortérből füst szivárog, majd lángok csapnak fel. A tabi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor a jármű teljes terjedelmében égett. A lángok elfojtására habosított vízsugarat vetettek be a tűzoltók. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ötvöskónyiban villanyvezetékre dőlt egy fa, amely füstölni kezdett. Az áramszolgáltató szakemberei leválasztották a vezetéket a hálózatról, a nagyatádi tűzoltók ezt követően tudták eltávolítani a fát.

A vasárnap délutáni felhőszakadást követően Nagyatádon három utcában is szivattyúkat állítottak munkába a tűzoltók, megóvva a lakóházakat az elöntéstől.

Címkék: sérül, karambol, tűz, baleset, kék hírek