A gyanú szerint 2016. november 15-én 20 óra körül a 6701-es számú út, Juta és Várda közötti szakaszán egy 19 éves sofőr megállt Fiat típusú gépkocsival az úttest szélén a menetiránya szerinti jobb oldalon. Kis idő elteltével egy arra közlekedő Audi típusú gépkocsi 60 éves vezetője nekiütközött az úttest szélén álló autónak. Az ütközés következtében az Audi átsodródott a szemközti forgalmi sávba és frontálisan összeütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Peugeot típusú gépkocsival.

A balesetben a Peugeot vezetője, valamint jobb első utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindketten a helyszínen az életüket vesztették, míg a másik két utas – az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján – maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett. Az Audi sofőrjének az orvosi vélemény alapján nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek.


Fotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.hu
Fotó: police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ügyben beszerzett adatok alapján a balesetvizsgálók a 19 éves lengyeltóti lakost, valamint a 60 éves kaposvári lakost halálos közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Címkék: halálos baleset, juta, vádemelés, kék hírek