Az ügy adatai szerint tavaly november 21-én akkor még ismeretlen tettes egy mikei család ház ablakát kibontotta, oda bemászott, majd a házból közel 200 ezer forint készpénzt és egy bankkártyát tulajdonított el.

A nyomozók a bejelentést követően megállapították, hogy az ellopott kártyát az elkövető Kaposváron és Szigetváron is használta, arról pénzt vett le.

A beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves mikei lakost. A férfi felkutatására tett intézkedések azonban sokáig nem vezettek eredményre, mert ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a hatóság vele szemben elfogatóparancsot bocsátott ki.

Az eljárás során a folyamatos adatgyűjtésnek köszönthetően a kaposvári rendőrök végül a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével május 7-én Siklósnagyfalu községében elfogták a körözött férfit, akit a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók F. Zsoltot lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsított beismerő vallomást tett és a lefolytatott helyszíni kihallgatáson részletesen nyilatkozott az elkövetés körülményeiről.

Címkék: ablak, bankkártya, betörő, lop, tolvaj, kék hírek