A Fonyódi Járásbíróság sikkasztás vétsége és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte egy somogyi település polgármesterét. 

A nem jogerős ítéletben írtak szerint a vádlott egy somogyi kistelepülés polgármestere. A település önkormányzata rendszeresen vásárolt mezőgazdasági és kertészeti eszközöket egy vállalkozástól, ezért a cég a korábban levásárolt összegekre tekintettel egy motoros láncfűrészt ajándékozott az önkormányzatnak.

A vádlott azonban az ajándékról az önkormányzatot nem tájékoztatta, azt egy ismerősének adta, aki a láncfűrészt 200.000,- forintért eladta. Az ügyben elrendelt nyomozás során a vádlott arra akarta rávenni az egyik tanút, hogy egy hamis használati szerződéssel igazolja a nyomozó hatóság előtt azt, hogy a láncfűrészt az önkormányzattól vette bérbe.  

A bíróság ítélete nem jogerős, mert azt az ügyész ugyan tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Címkék: kaposvári törvényszék, sikkasztás, ítélet, polgármester, somogy megye, kék hírek